19:00

Lillkyrka IF 2

Referat: Frövi IK 2 - Lillkyrka IF 2

Frövi vann en härlig kamp hemma på Fröjevi
Lillkyrka IF kom till Frövi med ett starkt lag där över hälften av spelarna spelade i senaste vinstmatchen i femman. I matchens inledning var spelet relativt jämnt där båda lagen kände på varandra. Första riktigt heta målchansen kom i spelminut 12 och det är Lillkyrka som spelar sig till ett farligt läge men Ludde i mål gör en härlig benparad. Vi spelar en bra fotboll men skapar ingen riktigt het målchans första halvtimmen. Bashir vinner en duell när klockan visar 34 minuter och passar sedan bollen, från högerkanten, till Kalle E som tar emot bollen, lägger den till rätta, och placerar bollen iskallt i målvaktens högra hörn, mååål 1-0. Dennis kommer loss i spelminut 38 och spelar in bollen från högerkanten men gästernas målvakt lyckas hinna först på bollen. Spelet vänder och Lillkyrka går till anfall men Ludde plockar ned skottet som kom. Sista 5 min i första halvlek spelas av och inget av laget är nära att göra något mål.
Andra halvlek blir en tuffare kamp än första och Lillkyrka blir frustrerade av ett piggt och bra spel av FIK som ställde upp med många ungdomsspelare. I spelminut 49 får 15-åriga Kevin bollen och passar till 17-åriga Bashir som kommer i ett bra läge på vänsterkanten och passar bollen vidare in i målområdet där Kevin placerats sig efter en fin löpning och 2-0 är ett faktum. Var ett mycket vackert anfall precis enligt skolboken. 16-åriga Hampus gör en bra match och tar för sig på ett härligt sätt. I minut 51 fälls Hampus 15 meter utanför straffområdet. Gabbe slår frisparken men skottet går över. Lillkyrka sticker upp i vissa anfall och är inte ofarliga men Ludde i mål är rena väggen och håller nollan. Vi är nära att utöka ledningen i minut 58 men Markus frispark tar i ribban. Dennis spelade med pigga ben och i minut 68 är Dennis loss högt upp på högerkanten och slår ett inlägg till Kevin som är perfekt placerad inne i målområdet och får till en fin nick men bollen smiter utanför stolpen. Aspen är nära att hamna i målprotokollet då vi i spelminut 82 får en hörna från höger men Aspens nick går utanför. Med två mnuter kvar av matchen kommer Gabbe i ett fint läge och drar till med vänstern, skottet går mot målvaktens högra hörn men målvaktens lyckas rädda till hörna. I matchens sista spelminut bryter Bashir bollen högt upp på plan och hamnar i ett perfekt skottläge men bollen går över - nära!
Matchen slutar rättvist 2-0 och det var en härlig seger där de rutinerade spelarna i FIK lyfte fram och höjde de yngre spelarna med resultatet en stabil lagvinst.